Založ si blog

Aj ja chcem také služby . . . alebo o rovnosti

Zrejme priťahujem čudné situácie. Minimálne zvláštne. Bol som dnes v jednom supermarkete v Prešove. Robil som malý nákup. Ľudí nebolo veľa a fungovali dve pokladne. V tomto obchode je to bežné, niekedy si vystojíte aj dlhú radu. Asi šetria tie zvyšné a voľné 4 pokladne, aby nemuseli tak skoro modernizovať prevádzku. Alebo je to kríza zdrojov ?

Každopádne, k veci. Zaplatil som, skladal som si nákup. Predavačka mi podala ceduľku : „Použite vedľajšiu pokladňu …“ A odišla. Pri vedľajšej pokladni stáli asi 3 zákazníci. V tom momente sa so svojou desiatou blíži dvaja strážcovia zákona v uniformách. Mali ste to vidieť. Až 2 zamestnanci sa vrhli k pokladničným pultom, aby ich jediných obslúžili.

Bolo to zvláštne. Máte 3 člennú radu v nedeľu o pol desiatej, keď ľudia sú buď v kostole, na vychádzke alebo varia obed. A tu sa odrazu podujmú až dvaja ľudia, aby obslúžili neznámych pánov v uniformách. Neviem, možno by som to mal tiež raz skúsiť. Ale myslím si, že by ma pekne krásne vypoklonkovali z obchodného raťazca bez nákupu a s milým úsmevom na perách.

Neviem, či sa polície na Slovensku ľudia boja. Viem, že toto je iba miniatúrny prehrešok, ale stále sa hovorí, že od malých k veľkým. Neviem prečo, ale stále mi na spoločenskovedných predmetoch opakujú, že v demokracii resp. tom hybride, ktorý máme na Slovensku, vládne rovnosť medzi ľuďmi.

A je úplne jedno, či v obchode alebo sieni nejakého súdu. Viete, kým som sa na to pozeral, pár sekúnd som dúfal, že to muži zákona odmietnu. Neodmietli. Lebo tak, to na Slovensku, chodí.

 

P. S. : Nebite ma za morálku, ale ja stále čakám, kedy budú ľudia ľuďmi.

P. S. 1 : A nebojte sa, nefotil som ich ani nenatáčal. Viem, že by som nemusel dopadnúť dobre.

Keď sa Facebook lúči s vami, nie vy s ním

10.06.2013

Kedysi by som si tento blog postol na facebook. Lenže to je kedysi, facebook už nemám a tak už o ňom môžem iba písať. Niečo také, ako tento blog. Ušetrím vás, aj seba ťažkej filozofickej rozpravy o tom, prečo? Prečo som si ho zrušil, ako som mohol opustiť všetkých, na čele s modrou sieťou. Je to vlastne jedno. Dôvodov môže byť milión, v dôsledku je to aj tak iba [...]

O Lancovi Armstrongovi

18.01.2013

Keď som bol malý, tak sme doma mali káblovku a ja som vždy v lete zvykol pozerať Tour de France. Veľmi som tomu ešte nerozumel a tak som iba hľadal uja, ktorý je v žltom tričku. Vedel som, že ten v žltom je prvý a najrýchlejší. Bolo mi celkom jedno, že ide o čas a ten žltý nie vždy etapu vyhraje. Keď som trochu vyrástol, už som vedel, že ten ujo, čo je stále v žltom [...]

Prečo sú dôležité Vianoce

21.12.2012

Mohol by som napísať niekoľko článkov o Vianociach : ako napríklad teraz sedím sám v internátnej izbe, za oknom je moskovských – 18 °C, dávam si koláč, ktorý piekla mama a snažím sa, dokázať si, že všetko bude v pondelok a utorok rovnaké ako predtým, aj keď budem 2000 km od domova a všetko bude „inak“. Alebo by som mohol napísať o tom, že ma iritujú [...]

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Peter

O bežnom živote. O ľuďoch. Aj poeticky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 73019x
Priemerná čítanosť článkov: 3319x

Autor blogu

Kategórie